Boek je vakantie hier of plan een Bed & Breakfast bij je fiets- of wandeltocht in Friesland. Als je naar beneden scrollt vind je rechts de info die je nodig hebt.



Rien en Elly
(0646394445)
Deze blog wordt niet meer bijgehouden. Ga voor de laatste ontwikkelingen naar onze nieuwe site www.boerienenboerel.nl

donderdag 29 april 2010

De lente is losgebarsten













De eerste twee lammetjes zijn vanmorgen veilig ter wereld gekomen. Terwijl de nieuwbakken moeder nog druk staat schoon te likken, staan de andere drie op een afstandje te kijken. Zij moeten nog. Na een barre winter is er gelukkig weer genoeg gras voor hen in de boomgaard waar de peer al helemaal in de bloesem staat.
Het is één en al leven in de tuin. De merels proberen weer iets onhandigs tussen het oude hout achter het schuurtje. De rest scharrelt onder dakpannen of wriemelt in de stapel takken bij de composthoop. De eenden lopen opeens weer parmantig met zijn tweeën. Voortplanten, nesten bouwen, broeden en baren, dat is het wel zo'n beetje op het erf. En sommigen leggen het loodje, ook dat hoort er bij.
En voor wie tussen dit alles tot rust wil komen….Er is nog ruimte in de Bed&Breakfast in de meivakantie!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Lieve Boerien en Boerel,
Anke wil graag weten wat er met het vogeltje is gebeurd? En wat voor één het er was.
Een kus voor ieder lammetje.
Anke en Saskia
Bob de Miauwer
Thijs de Poes

Boerien&Boerel zei

Hoi Saskia,
We krijgen bijna geen reactie op de blog, vandaar dat ik het nu pas in de gaten heb.
Het vogeltje is tegen een terrasraam gevlogen. Een doffe klap en daar lag hij. Ik heb het opgepakt, geaaid en leven geprobeerd in te blazen. Helaas niet het beoogde resultaat. Onlangs vloog er een merel tegen het keukenraam. Die lag voor bewusteloos op de straatstenen. Toen ik even later ging kijken, was hij weg. Toch weer bijgekomen. We hebben stikkers op de ramen om vogels te behoeden tegen de ramen aan te vliegen. Maar dat mag regelmatig niet baten. Wel rot.
En wat voor soort vogeltje het is, ik denk dat het een koolmeesje is.