Boek je vakantie hier of plan een Bed & Breakfast bij je fiets- of wandeltocht in Friesland. Als je naar beneden scrollt vind je rechts de info die je nodig hebt.



Rien en Elly
(0646394445)
Deze blog wordt niet meer bijgehouden. Ga voor de laatste ontwikkelingen naar onze nieuwe site www.boerienenboerel.nl

zondag 11 oktober 2009

Oogst

Doorgaaans probeer ik een leuk verhaaltje te maken en de daarbij passende fotoos. In dit herfstige weer is dat bijna onmogelijk. Waarom moet dat eigenlijk? Zonnige, mooi uitkomende plaatjes. Het oog wil ook zou je kunnen zeggen. Vandaag dacht ik regenachtige plaatjes te maken. Dat is niet helemaal gelukt.

Het zijn plaatjes overeenkomstig met de sfeer. Het is de oogst van
de afgelopen weken en maanden. Het staan op een markt zorgt ervoor dat het product goed verkoopbaar is.
Hoewel we op de boerenmarkt niet veel afzet hadden. Dat ligt aan het weer! Altijd een goede reden.
Zonnebloemen, mais, walnoten, pompoenen, appelmoes en weer iets nieuws.
Dit witte ding is een bovist. Hij stond in het weiland. ik keek erop vanuit het keukenraan. Volgens Ton, de partner van Barbara, een oud collega van Rien, was hij eetbaar. Ik heb de bovist gebakken. Het is een te zachte substantie. Iets wattigs. Lekker, maar sterk van smaak. Leuk geprobeerd.
Heerlijk vlierbessenlikeur uit eigen tuin. Sap koken, vanille-suiker, rum 54 % en bottelen maar. Heerlijk.
Hier zie je de nieuwe schuur. Op de voorgrond een halve boom. De hoogstambrigade is langs geweest. Zij hebben nu de pruim en de kers gesnoeid.

Ik heb de vijver leeg geharkd. Resultaat een schone vijver en drie dagen last van spierpijn.
Elly

1 opmerking:

anna.m zei

Volgende keer maar een

Zwamontbijt


Een recept voor mensen die 's morgens stevig kunnen eten en de tijd hebben of willen nemen om een warm ontbijt klaar te maken.

Ingrediƫnten:

1 jonge reuzenbovist / 100 gram cantharellen of duinvoetjes
2 of 4 plakjes bacon of spek
1 ei
50 gram bloem
geroosterde broodkruimels
zout, peper

1. Maak je eigen paneermeel door een oud stokbrood te verkruimelen en de kruimels even te roosteren in pan of oven.
2. Maak een beslag door het ei met een beetje water los te kloppen en de bloem, het zout en de peper erdoor te mengen. Laat dit mengsel een kwartiertje staan, zodat de bloem kan zwellen.
3. Snijd de bovist in plakken. Doop deze eerst in beslag en daarna in broodkruimels.
4. Bak het spek uit in een koekenpan en laat het uitlekken op keukenpapier.
5. Bak de bovist in het spekvet tot de plakken mooi goudbruin zijn.

Eet er ook eens een gegrilde tomaat bij, zoals ze in Engeland bijna altijd bij het ontbijt serveren.

smakelijk eten

groetjes Ans