Boek je vakantie hier of plan een Bed & Breakfast bij je fiets- of wandeltocht in Friesland. Als je naar beneden scrollt vind je rechts de info die je nodig hebt.



Rien en Elly
(0646394445)
Deze blog wordt niet meer bijgehouden. Ga voor de laatste ontwikkelingen naar onze nieuwe site www.boerienenboerel.nl

zondag 9 augustus 2009

Bloemenpracht













De zomer zomert. Maar toch komt het najaar er alweer aan. Daarom heb ik de bloemenpracht in onze tuin maar eens vastgelegd. Er komt meer op dan vorig jaar. Veel hebben we niet aangepland. Er komt meer op omdat we niet schoffelen. Geen tijd voor.


Rien gaat er met de bosmaaier doorheen.






Langs de vijver staat fier het kattekruid.



Verscholen tussen de stuiken en bloemen staan de dames te pronken. Het boze wief staat lekker tussen de bramen.










Waar ik ook altijd blij om wordt zijn deze dames. Ze weten inmiddels dat er in de huiskamer altijd wat te pikken valt. Regelmatig loopt ze een binnen rond. Ik werk ze eruit door een spoor van chips naar de uitgang te strooien.
We worden de laatste weken regelmatig geholpen door familie en vrienden. Zij bieden spontaan aan om te wieden of te schoffelen. Helemaal top. Het layrint is schoon dankzij zus en zwager. De brandnetels zijn er door een vriendin uit gehaald. Iemand anders weet weer te vertellen dat je brandnetelsap goed kan gebuiken tegen de miezerige pruimenboom. Van het afval maken we een berg.


Van het fruit heb ik al heel wat ingemaakt.
Op de braderie van Akkrum heb ik een groot deel van de voorraad van eigenaar verwisseld.

In de boomgaard gaan we een afrastering maken. Daar komen de schapen op te grazen. Zij zijn tenslotte heel goede grasmaaiers. Ze doen ook maar wat voor de kost.

Door schade en schande komen we een heel eind.

Geen opmerkingen: